Home / Life Style / Je dromen volgen

Je dromen volgen

Hoe vaak hoor je niet: Volg je dromen! En vooral aan het begin van een nieuw jaar als we elkaar iets moois toewensen hoor je dat. En ja, dromen doen we allemaal. Wat houdt ons dan tegen?
Die eerste stap zetten.
En als we wel die eerste stap zetten, dan blijven we daar vaak ‘hangen’. Hoe eng is het om het onbekende in te stappen. We hebben angst voor dingen die onbekend zijn. Angst is een normale reactie bij dreigend gevaar en daardoor soms nuttig. Echter vaak ben je bang terwijl daar geen aanleiding voor is. We worden dan bang voor onze eigen angsten. Een chinees spreekwoord zegt:

Fear nothing but the fear itself!

Veel van onze angsten hebben te maken met emoties en ervaringen. En juist als je iets nieuws probeert, blijken je angsten ongegrond. Het mooie van de mens is uiteindelijk, dat we allemaal nieuwe dingen kunnen leren. Soms met hulp van anderen, denk hierbij aan je schooltijd, rij- of  zwemles, maar heel vaak leren we dingen gewoon zelf. Ben je nog nooit voor het eerst een nieuwe winkel ingestapt? Heb jij nog nooit een nieuw product in de supermarkt geprobeerd? Natuurlijk wel, maar je stond er nooit bij stil. En ja, soms valt het tegen en dan? Dan is er niks aan de hand. De betreffende winkel bezoek je niet meer en het product koop je niet meer. Al die ervaringen helpen je keuzes te maken.

Tegenwoordig zie je veel meer mensen reizen naar onbekende landen. In een vreemd land, met een andere taal en gebruiken terechtkomen, kan echt een cultuurshock zijn. Tegelijkertijd verrijkt het je leven. Je komt terug met nieuwe ideeën en plaatst de dingen om je heen vaak in een ander perspectief. Wie veel reist, kan veel verhalen tenslotte.
Wacht niet totdat nieuwe dingen op je pad komen, maar ga er gewoon voor. Zet die stappen een voor een en als er eens een keer iets mislukt, geeft dat niet. Neelie Kroes heeft tijdens een ondernemersbijeenkomst ooit gezegd, dat zij meer mislukkingen dan successen op haar naam heeft staan. En kijk waar het haar gebracht heeft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Wij plaatsen alleen cookies als u dat wilt. Wij gebruiken de cookies voor onze statistieken.

Maak uw keuze door onze cookies te accepteren of te weigeren.