Home / Algemeen / Stresscoach voor iedereen?

Stresscoach voor iedereen?

Gisteren was ik op een netwerkborrel en vertelde aan stress, coaching, trainen, mentor, leven, verbeteren, leren, methodeeen groep mensen wat het Stressexpertisecentrum inhoudt. Het centrum werkt met verschillende disciplines zoals: een coach, masseur, sporttrainer, wandelcoach, yogadocent, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, zangcoach en kunstenaar. Met het team zorgen we ervoor, dat iedereen die overspannen thuis zit weer zo snel mogelijk aan het werk kan. En hoe grappig zijn de reacties van mensen als ze dit horen. Enkele voorbeelden:

  • Waar kan ik me aanmelden?
  • O dat zou ik ook zo graag willen. Moet ik daarvoor eerst een burn-out hebben?
  • Eindelijk iemand die alles bij elkaar brengt!
  • Was dat er twee jaar geleden maar.

En deze reacties geven al aan, dat er een grote behoefte is aan begeleiding van mensen die met stress worstelen.

En ja, dan rijst natuurlijk de vraag: Wanneer ervaar je nu stress? En dan wel zodanig, dat je eronder lijdt of ziek van wordt. Die vraag is niet zo eenduidig te beantwoorden. Wel zien we de afgelopen jaren een duidelijke toename van mensen met een burn-out. En hoewel de afgelopen crisis misschien een grote rol heeft gespeeld, is dit beslist niet de enige factor. Van nature willen we anderen niet kwetsen en we vinden het fijn als iemand ons aardig vindt. En door deze twee factoren kun je al jezelf voorbij lopen. Want dan moet je soms ‘nee’ zeggen. En bij dat ‘nee’ zeggen, bedenken we direct wat de ander daarvan zou vinden. En dat is al onterecht, want 90% van het ‘nee’ zeggen wordt gewoon geaccepteerd!

Maar met alleen het leren om ‘nee’ te zeggen, ben je er natuurlijk niet. Soms word je door bijvoorbeeld je manager ‘gedwongen’ dingen te doen die je eigenlijk niet wilt. Of je komt ineens door persoonlijke omstandigheden in een langdurige stresssituatie. Wat de oorzaak ook is, het is fijn dat er nu een stressexpertisecentrum is. De behoefte aan een andere aanpak is duidelijk aanwezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Wij plaatsen alleen cookies als u dat wilt. Wij gebruiken de cookies voor onze statistieken.

Maak uw keuze door onze cookies te accepteren of te weigeren.